Χημικά Εργαστήρια Αθηνών

Γλουτένη - Τρόφιμα "χωρίς γλουτένη"

Η γλουτένη είναι η βασικότερη πρωτεΐνη του σταριού αλλά και άλλων συναφών δημητριακών όπως είναι η σίκαλη, το κριθάρι και η βρώμη.

Η γλουτένη αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από δυο πρωτεΐνες, τη γλουτενίνη και τη γλιαδίνη, που είναι αδιάλυτες στο νερό.

Έχει την ικανότητα να προσδίδει ελαστικότητα στη ζύμη, βοηθώντας την να φουσκώσει και να κρατήσει το σχήμα της δίνοντας στο τελικό προϊόν μια αφράτη υφή.

Περισσότερα...

Δείτε επίσης

Φίλτρα επεξεργασίας και βελτίωσης νερού

Φίλτρα επεξεργασίας και βελτίωσης νερού

Καταχώρηση 2013/06/22 Υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά στον καταναλωτή, όσον αφορά την ύπαρξη και την αποτελεσματικότητα των φίλτρων νερού που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο. Ποια λοιπόν είναι η χρησιμότητά τους και ποιες...

Από το σταφύλι στο κρασί

Από το σταφύλι στο κρασί

Καταχώρηση 2013/09/08 Ο τρύγος έχει ήδη αρχίσει και την βδομάδα που μας έρχεται μπαίνει για τα καλά στο «φόρτε» του. Στα πιο παλιά χρόνια ημερομηνία ορόσημο για τον τρύγο ήταν...