Γλουτένη - Τρόφιμα "χωρίς γλουτένη"
Η γλουτένη είναι η βασικότερη πρωτεΐνη του σταριού αλλά και άλλων συναφών δημητριακών όπως είναι η σίκαλη, το κριθάρι και η βρώμη.
Η γλουτένη αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από δυο πρωτεΐνες, τη γλουτενίνη και τη γλιαδίνη, που είναι αδιάλυτες στο νερό.
Έχει την ικανότητα να προσδίδει ελαστικότητα στη ζύμη, βοηθώντας την να φουσκώσει και να κρατήσει το σχήμα της δίνοντας στο τελικό προϊόν μια αφράτη υφή.
Δείτε επίσης
Από το σταφύλι στο κρασί
Καταχώρηση 2013/09/08 Ο τρύγος έχει ήδη αρχίσει και την βδομάδα που μας έρχεται μπαίνει για τα καλά στο «φόρτε» του. Στα πιο παλιά χρόνια ημερομηνία ορόσημο για τον τρύγο ήταν...
Ελαιόλαδο και οξύτητα
Καταχώρηση 2015/03/09 Στις ενδείξεις του τυποποιημένου ελαιόλαδου, που θα βρει ο καταναλωτής στα καταστήματα τροφίμων, καλό είναι, να είναι προετοιμασμένος, ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις, θα δει αναγραφή της τιμής της...