Χημικά Εργαστήρια Αθηνών

Φέτα VS λευκό τυρί : τόσο ίδια.. μα ταυτόχρονα τόσο διαφορετικά

Καταχώρηση 2014/12/06

Στο τμήμα των τυροκομικών προϊόντων των καταστημάτων τροφίμων, βλέπουμε μαλακά τυριά, που ενώ μακροσκοπικά έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, να έχουν μεγάλη διαφορά στη τιμή τους. 

Αυτό συμβαίνει με την "φέτα" και το "λευκό τυρί άλμης", με το πρώτο να έχει περίπου διπλάσια τιμή από το δεύτερο. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στην πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται αλλά και στη διαδικασία παραγωγής.

Ας δούμε λοιπόν ομοιότητες και διαφορές αυτών των δύο τυριών.

Περισσότερα...

Δείτε επίσης

Φίλτρα επεξεργασίας και βελτίωσης νερού

Φίλτρα επεξεργασίας και βελτίωσης νερού

Καταχώρηση 2013/06/22 Υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά στον καταναλωτή, όσον αφορά την ύπαρξη και την αποτελεσματικότητα των φίλτρων νερού που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο. Ποια λοιπόν είναι η χρησιμότητά τους και ποιες...

Λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά

Λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά

Καταχώρηση 2014/09/19 Ο απλός καταναλωτής σίγουρα έχει αναρωτηθεί που οφείλεται η διαφορετικότητα του χρώματος των κρασιών και ειδικότερα η μεγάλη γκάμα αποχρώσεων των κόκκινων κρασιών. Σε κάθε σύγχρονη οινοποίηση το...